סיור לכרמל – ההר עוד יחזור להיות ירוק כל ימות השנה
סיור בגנים הבהאים בחיפה
הגנים הבהאים בחיפה בנויים מתשעה עשר גנים מדורגים (טרסות) המתחילים בראש הר הכרמל ומסתיימים למרגלותיו. הציר המרכזי שסביבו תוכננו הגנים מורה לכיוון עכו, עיר בעלת משמעות היסטורית ודתית רבה עבור הבהאים. בלב הגנים ניצב מקדש הבאב בעל כיפת הזהב, מקום מנוחתו של הנביא-המבשר של הדת הבהאית.
סיור במוזיאון הכט
מוזיאון הכט, באוניברסיטת חיפה, נחנך בשנת 1984 ביוזמתו של ד"ר ראובן הכט, מייסד ממגורות דגון בחיפה וממייסדי חבר הנאמנים של האוניברסיטה. גולת הכותרת של פעילותו למען האוניברסיטה, שבין היתר כללה הקמת קדרתה ע"ש ראובן הכט לציונות והיסטוריה, ואת הקמת מוסד הרצל לחקר הציונות ולימודה, הייתה הקמתו של המוזיאון. ד"ר הכט, שגילה כבר בימי נעוריו עניין בארכאולוגיה של ארץ ישראל, שקד לאסוף במשך כשישים שנה פריטים ארכאולוגים, המייצגים את התרבות החומרית של ארץ-ישראל בתקופות הקדומות. במיוחד גילה עניין בממצאים שייצגו את התקופות שהייתה להן משמעות היסטורית בתולדות עם ישראל, הווה אומר למן התקופה הכנענית ועד לשלהי התקופה הביזנטית. ד"ר הכט שהצטיין בפעילותו הציונית, האמין שהארכאולוגיה היא אחד הביטויים החשובים של הציונות, וכי הממצאים הקדומים הם הוכחה לקשר בין העם היהודי לארץ-ישראל. לאחר הסיור ארוחת צהרים בקפטריה של מוזיאון הכט ( יש להביא כריכים או מזון קל לנשיאה , ישנה הליכה מהאוטובוס ולכן רצוי לא לסחוב דברים כבדים , ניתן לקנות קפה בקפטריה כמו כן במקום שירותים )
ביקור בחי בר כרמל
הביקור כולל מייצג אור קולי מרשים על עולם החי בצפון ארץ ישראל , בסיום המייצג סיור בחי בר . במקום שירותים , ההליכה בדרגה בנונית . מידע על החי בר בשנות ה- 60 יזמו אורי צאן והאלוף אברהם יפה, זכרונם לברכה, אגודה ציבורית בשם "חי-בר", שמטרתה להשיב לישראל את חיות הבר. זהו בסיס הרעיון בשמורת חי-בר כרמל, מתוך גישה ששמירת טבע אינה הגנה על הקיים בלבד, אלא השבת בעלי חיים שנכחדו לנופי הארץ. לתהליך ההשבה כמה שלבים: שלב הרבייה (עידוד רביית בעלי חיים), שלב האיקלום ושלב ההשבה לשטחים הפתוחים.
ביקור באתר ההנצחה לנספים בשריפה בכרמל
הביקור כולל תצפית על אזור השריפה וטקס באתר ההנצחה. למי שמעוניין ניתן להביא פרחים או להתארגן על זר משותף.